Субота, 12.09.2026, 05:10
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: bokhara  
Жако - птах-говорун
bokharaДата: Вівторок, 20.12.2011, 22:27 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Модераторы
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Папуга ЖАКО - імператор серед птахів-говорунів. На перший погляд - це СІРЕНЬКА ПТАШКА з червоним хвостом... Насправді - все це лише обман зору!! Чи б то - МАСКУВАННЯ!!!!
Жако (латинська назва - Psittacus erithacus) - неперевершений інтелектуал і ерудит! Самий талановитий папуга, який здатний запам'ятати 100 і більше слів та словосполучень! Не просто ЗАПАМ'ЯТАТИ - але й ДОРЕЧНО продовжити розмову чи відповісти на запитання! Одним за найбільш знаменитих прикладів є самець по кличці Алекс, який "екзаменувався" у доктора Ірена Пепперберга і ДОКАЗАВ, що цей сірий папуга може не тільки асоціювати людську мову з предметами, але й розрізняти кольори, форми предметів та порядкові цифри...
Деякі папуги жако починають повторювати слова уже з 6-ти місячного віку. Також вони "полюбляють" гавкати немов собака чи мяукати, як кішка. А якщо власник цього птаха меломан - жако можуть вивчити любиму пісню,- не тільки посвистуючи мелодію, але й співаючи з певним тембром голосу і почуттям інтонації.
Вид включає в себе два підвиди:
- червонохвостий жако Psittacus erithacus erithacus
- бурохвостий жако Psittacus erithacus timneh
Першого ще називають - жако конго(країна найбільшого розширення). Довжина птаха - до 35 см. Загальна масть тіла сіра, пір'я хвоста яскраво-червоне, дзьоб чорний. Ободок очей світло-сірий. Очі в молодих папуг темного кольору, у дорослих - перлового аж до жовтого. Населяють Танзанію, Конго та Анголу.
Другий підвид (в країнах Європи його називають ще ліберійським) - трохи дрібніший, довжина тіла до 29см. Оперення темно-сіре, хвіст буро-червоного кольору, дзьоб кольору слонової кістки(на мій погляд - ОДНА З ГОЛОВНИХ ПРИЧИН меншої привабливості!!).
Деякі експерти запевняють, що бурохвостий підвид має кращі якості до розмови, більш спокійніший. Хоча це суперечить моїй думці про цих дивовижних папуг! Я вважаю, що червонохвостий жако є більш продуктивнішим говоруном і цікавим ерудитом!
Прикріплення: 9588295.jpg (38.8 Kb)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: