Вівторок, 15.09.2026, 22:47
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: nik20093  
Риніт
nik20093Дата: Понеділок, 19.12.2011, 20:36 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Модераторы
Нагороди: 3
Репутація: 2
Статус: Offline
Риніт - заразний нежить, або пастерельоз. На нього хворіють і молодняк, і дорослі кролі. Ознаки: починаються гнійні або слизові виділення з носа, кролик чхає, стан пригноблений, температура підвищується до 41ºС. Іноді з'являється пронос, на лапках утворюються зачеси (злипання волосків на внутрішній стороні передніх лапок від потрапляння на них виділень з носа). Хворих кроликів негайно ізолюють, ретельно дезінфікують клітки 10-20% розчином хлорного вапна; можна обпалити клітку вогнем паяльної лампи. Щодня в кожну ніздрю хворого кролика вводять по 4-5 крапель 1% розчину фурациліну або пеніциліну (в 1 мл 20 тис. одиниць), поліпшують умови годівлі й утримання.

При відсутності виділень з носа протягом 20 днів кролики вважаються здоровими, але вони залишаються носіями збудника, який виділяється з калом. Тому кролів через три тижні після одужання краще забити. Тварин, що не видужали протягом 14 днів, знищують. М'ясо перехворілих кроликів, забитих після 20-денної витримки, можна використовувати в їжу.

Інфекційний стоматит (мокра мордочка). Хворіють переважно кроленята у віці 20-90 днів. Ознаки: почервоніння слизової оболонки язика, губ, носової порожнини; на цих місцях виникає білий наліт, пізніше - виразки і сильна слинотеча. Хутро на нижній щелепі, змочене слиною, злипається, від постійної дії слини шкіра червоніє і запалюється, в цьому місці шерсть випадає. Кроленята часто гинуть.

Якщо лікування почати відразу після виявлення захворювання, кролі через 2-3 дні видужують. Для лікування ротову порожнину тварини 1-2 рази на день змазують 2% водним розчином мідного купоросу. Простіше лікувати стоматит так: півтаблетки білого стрептоциду розтовкти у чайній ложці та засипати хворому кролю у рот, через 8-10 годин дати другу половину таблетки. Хворим кролям дають м'які корми, дуже корисно давати по 1-2 столові ложки кефіру. Тварина вважається здоровою, якщо протягом 2-х тижнів у неї не з'являються ознаки хвороби. М'ясо використовують в їжу без обмеження.

AlexДата: Субота, 31.12.2011, 15:05 | Повідомлення # 2
Сержант
Нагороди: 1
Репутація: 0
В залечивании ринита хорошо себя показал препарат ХЕМОМИЦИН.

rex2010Дата: Неділя, 01.01.2012, 18:52 | Повідомлення # 3
Майор
Група: Администраторы
А також Фарматіл-50 я проколюю на протязі 5 днів по 0,5 мл на 1 кг ваги, підшкірно.

zabota07Дата: Понеділок, 02.01.2012, 21:12 | Повідомлення # 4
Рядовой
Група: Пользователи
Нагороди: 0
Quote (rex2010)
А також Фарматіл-50

Ту можно по подробней, как показал себя припарат?

rex2010Дата: Понеділок, 02.01.2012, 21:23 | Повідомлення # 5
Майор
Краще щоб не приходилось пробувати.Але ефект є якщо не сильно задавнена форма.І проколювати треба 5 днів.Інструкція пише 3 лише у важких формах 5 днів.Ефект появляється на другий третій день,але цьому вірити не треба має властивіть повертатись і тоді лікувати значно важче і в багатьох випадках вилікувати майже неможливо.

zabota07Дата: Понеділок, 02.01.2012, 22:13 | Повідомлення # 6
Рядовой
Quote (rex2010)
вилікувати майже неможливо.

Согласен на все 100%

King_olderДата: Вівторок, 03.01.2012, 22:00 | Повідомлення # 7
Рядовой
я сьогодні перший день вколов самці фарматил 50, у неї виділення з носу вже давно, але вагу набирає класно і мені так здається що їй це зовсім не шкодить, але хочу її злучати і вирішив проколоти, про результат відпишусь...

rex2010Дата: Середа, 04.01.2012, 10:21 | Повідомлення # 8
Майор
Саша буває що їм не вредить і вони живуть довго і здорово, але приплід від них виходить вже заражений , тай межа між інфекційним ринітом і не інфекційним дуже тоненька, тому моя порада пробувати вилікувати якщо ні то в брак.

AlexДата: Четвер, 12.01.2012, 19:07 | Повідомлення # 9
Сержант
Quote (rex2010)
пробувати вилікувати якщо ні то в брак

согласен

King_olderДата: Четвер, 12.01.2012, 19:38 | Повідомлення # 10
Рядовой
ребята я попробую её случить, после фарматила чихи прекратились, а вось не заразный был, она при перевозке подхватила чихи... рядом с ней кролики живы-здоровы, ну очень ценный для меня экземпляр...

rex2010Дата: П`ятниця, 13.01.2012, 08:57 | Повідомлення # 11
Майор
За то що цінний екземпляр ми всі зрозуміли пробуй може щосьвийде , змого особистого досвіду
деякі особини виліковувалися повнстю.Хай щастить.

nik20093Дата: П`ятниця, 13.01.2012, 12:54 | Повідомлення # 12
Сержант
Нагороди: 3
Був у мене колись такий випадок, чим не лікував нічого не допомагало, пустити під палку, якось гидко було кроля сопливого їсти :D, та одного разу в самого нассморк появився, пішов до аптеки купив собі назол спрей та й ходжу собі пшикаю в носа. Зайшов якось до кролятника а воно сидить собі пчхи та пчхи як серпом по я.... то я зі злості витягую з клітки ту потвору і в носа їй да так поки бульки з другої ноздрі не пішли :crazy:, і на зад в клітку. Другого дня роздаю їсти дивлюсь наче не так, попустило мого кроля, так я йому повторив процедуру і так повторяв ще йому днів зо два поки спрей не закінчився. В результаті мого безбожного лікування кріль почав ховатись від мене тільки но мене почує, а от соплів і пшихів я не помічав більше ні разу. Я точно не можу стверджувати чи то спрей йому допоміг чи то психотарапія йому так подіяла але ефект від того був вражаючий.
Люди добрі, я розповів цю історію за ради розваги, і це не означає що я робив праильно і це потрібно повторювати, але якась доля сенсу в цьому є, тому що я тільки перед цим йому не колов і не давав на допомагало, а от коли заливав спреем то йому точно там і легені промивало. biggrin %)допомогло.

rex2010Дата: Четвер, 19.01.2012, 13:10 | Повідомлення # 13
Майор
Alex,
Quote (Alex)
В залечивании ринита хорошо себя показал препарат ХЕМОМИЦИН.

Саша опиши що і як ти робиш ,щоб любе дитинча зрозуміло.Будьласка biggrin

King_olderДата: Четвер, 19.01.2012, 16:57 | Повідомлення # 14
Рядовой
rex2010, Alex, давай о хемомицине поподробней

rex2010Дата: Четвер, 19.01.2012, 17:04 | Повідомлення # 15
Майор
Я його поки не використоввав то тому запитую у Саші.

• Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: